Crea idee Winter met dekseltjes

Stap 1

Image

Stap 2

Image Image Image

Stap 2.5

Image Image

Stap 3

Image

Stap 4

Image

Stap 5

Image Image

Crea idee Winter met dekseltjes

03-02-2021

Dekseltjes van glazen potjes zijn mooi te gebruiken als lijstjes voor een tekening of schilderijtje. Dit keer maken we er met klei een half ruimtelijk schilderijtje in. Voor de voorbeelden is Creal boetseermassa gebruikt. Goedkope gekleurde speelklei van ieder merk is te gebruiken. Omdat de figuurtjes afgewerkt zijn met lijm als vernislaag blijft het werk lang goed. Dit keer een winters thema als voorbeeld, maar al je ideeën zijn goed!

Voor deze schilderijtjes heb je nodig:

 1. Dekseltjes
 2. Eventueel acrylverf of gekleurd knutselpapier
 3. Gekleurde speelklei of boetseermassa
 4. Textiellijm of vernis
 5. Oud kwastje

Als je een mobile wilt maken:

 1. Draad of elastiek
 2. Boortje of opplak haakjes
 3. Stokje ( bijvoorbeeld eetstokje)

 1. Boor -als je de schilderijtjes op wilt hangen- eerst een gaatje in de deksel. Daarna kun je de bovenkant van de deksels beschilderen met acrylverf. Je kunt de deksels ook met papier beplakken.
 2. Voor een schilderij met een pinguïn plak je eerst van witte en blauwe klei een ijskoud landschap. (Voor de bergen kun je blauw en wit mengen.) Daar op vorm je met witte, zwarte en oranje klei een pinguïn. Kleine onderdelen kun je makkelijk aanbrengen als je een saté prikker als gereedschap gebruikt. Voor de sterren rol je een geel stukje klei uit als een dun slangetje. Daarvan “snijd” je met de prikker kleine stukjes. De stukjes prik je aan het saté stokje. Daarna kun je het bolletje in de lucht plakken.
 3. Smeer je kleiwerk voorzichtig in met een laagje textiel lijm of vernis. Niet schrikken als je werkstuk helemaal wit lijkt, de lijm droogt doorzichtig op. Heb je een kwastje gebruikt? Spoel snel uit met water, anders kun je de kwast niet meer gebruiken.
 4. Is de lijm helemaal droog? Bind dan een draadje aan ieder deksel en hang je kunstwerkjes op.
 5. Als je niet wilt boetseren kun je ook kleine tekeningen in de deksels plakken. Veel plezier!

Foto's voor mobiel onderaan de pagina

Meer ideeën

Lees meer

Prentenboek

Lees meer

Een origineel kaartje kopen?

Marieke maakt van haar schilderijen foto kaarten. Een kaartje met een veertje. De kaarten zijn te koop per set van 3 of 5 kaarten naar keuze. Lees meer