Crea idee Uil

Stap 1

Image Image

Stap 2

Image Image

Stap 3

Image

Stap 4

Image

Stap 5

Image Image

Stap 6

Image Image

Crea idee Uil

19-10-2020

We gaan een uil maken. Vind jij uilen ook zulke mooie dieren? Op dit filmpje kun je verschillende soorten uilen bekijken Klik hier om hem te bekijken . Wij gaan een fantasie uil knutselen. Deze uiltjes kun je heel eenvoudig zelf maken van een vaatdoekje. Ik heb de afscheurbare vaatdoekjes gebruikt die je op een rol koopt bij Wibra of Action. De grote uil is gemaakt van een heel doekje. Het kleintje van een half lapje.

Dit is wat je nodig hebt:

 1. Vaatdoekje ( of een halve)
 2. Naald en ( borduur) draad ( 30-40 cm)
 3. Kleine lapjes of knutselvilt
 4. Chenille draad ( 2x 10 cm)
 5. Textiellijm
 6. Schaar
 7. Potlood of stift
 8. Liniaal
 9. Eventueel veertjes

 1. Vouw je lapje in de breedte doormidden. Teken om de halve centimeter een stip. Gebruik eventueel een liniaal.
 2. Maak een knoopje in de draad en rijg de draad door het oog van de borduurnaald. Maak op de stippellijn een rijgsteek. Je steekt de naald dan van voor naar achteren door de stof.
 3. Knip van stof mooie ronde uilenogen en plak of naai de ogen vast. ( zie foto). Knip en plak ook een snaveltje.
 4. Van de hoekjes maak je “oortjes” ( dat zijn het eigenlijk niet bij de uil) door er een chenille draad om heen te draaien.
 5. Onderaan plak je veertjes. Dat kunnen echte veertjes zijn, maar je kunt de veren ook uit vilt knippen. Is de onderkant volgeplakt met veren? Laat je uil dan goed drogen!
 6. Is de uil goed droog en zitten snavel, ogen en veren stevig vast? Keer de uil dan om. Trek de rijgdraad in het midden voorzichtig aan zodat er rimpels komen ( hoeft niet zo strak) . Knoop de draad vast en keer je lap weer om. Je uil is klaar!

Meer ideeën

Lees meer

Prentenboek

Lees meer

Een origineel kaartje kopen?

Marieke maakt van haar schilderijen foto kaarten. Een kaartje met een veertje. De kaarten zijn te koop per set van 3 of 5 kaarten naar keuze. Lees meer