Crea idee Memobord

Stap 1

Memobord

Stap 2

Memobord

Stap 3

Memobord

Stap 4

Memobord

Stap 5

Memobord

Crea idee Memobord

12-06-2020

Op dit memobord kun je heel wat foto’s, briefjes en boodschappenlijstjes klemmen. Het kan een mooi cadeau worden -bijvoorbeeld voor Vaderdag-, maar staat ook leuk op je eigen kamer.

Dit is wat je nodig hebt:

 1. Wasknijper
 2. Schilders tape ( maskertape)
 3. Verf
 4. Stiften of kleurpotloden
 5. Canvas schilderboard of schildersdoek
 6. Lijm
 7. Schilderij haakje
 1. Plak schilders tape op het board. Wrijf de naden van het tape goed vast, anders komt er verf onder het tape. Dan zien de gekleurde vlakken er niet zo mooi uit.
 2. Meng mooie kleuren verf en beschilder het board. Natuurlijk kun je ook strepen, stippen of iets heel anders schilderen. Schilder een klein beetjes over de randen van het tape zodat alle vlakken mooi gevuld zijn. Schilder niet te dik, dan knoei je sneller bij stap 3
 3. Zijn alle vlakken beschilderd! Haal dan het tape voorzichtig weg. Je hebt nu een schilderij met strakke vlakken en witte strepen. Nb.: laat de tape niet te lang zitten, dan zijn de stroken lastiger weg te halen.
 4. Versier de wasknijpers met verf, kleurpotloden of viltstiften en plak ze op het memobord. Plak op de achterkant een schilderij haakje en het bord kan opgehangen worden.

Meer ideeën

Lees meer

Prentenboek

Lees meer

Een origineel kaartje kopen?

Marieke maakt van haar schilderijen foto kaarten. Een kaartje met een veertje. De kaarten zijn te koop per set van 3 of 5 kaarten naar keuze. Lees meer